Dżemy, powidła i konfitury w deserach

Domowe przetwory to jedne z najcenniejszych spożywczych produktów wyprodukowanych przez człowieka. Przygotowywanie pysznych dżemów, powideł i konfitur pozwala zatrzymać w słoikach na długie lata bogactwo owoców zerwanych sezonowo. Dzięki nim przez cały rok można cieszyć się niesamowitym, pełnym, owocowym smakiem, kiedy tylko przyjdzie na to ochota. Odpowiednia pasteryzacja pozwala na zachowanie świeżości oraz pełnowartościowości tych wyrobów. Samodzielna produkcja przetworów to proces czasochłonny i długotrwały, wymagający znalezienia odpowiedniej jakości surowców. Na szczęście w ofercie marki GOMAR znajdziesz dżemy, konfitury i powidła o domowym smaku i jednocześnie najwyższej jakości.

Wysoka jakość produktów marki GOMAR

Firma GOMAR Sp. z o. o. to polskie przedsiębiorstwo, z wieloletnią, rodzinną tradycją i ogromnym doświadczeniem w dziedzinie przetwórstwa owocowo-warzywnego. Do przygotowywania ich wyrobów wykorzystuje się tylko naturalne, starannie dobrane owoce, pochodzące ze sprawdzonych plantacji i sadów. Przed obróbką dokonuje się dokładnej selekcji surowca, tak aby trafiły do niej wyłącznie dojrzałe i pełnowartościowe rodzaje owoców. Wszystkie przetwory owocowe swój niesamowity smak zawdzięczają temu, iż powstają na bazie sprawdzonej, tradycyjnej, domowej receptury, bez dodatku zbędnych konserwantów. Gama produktów oferowanych przez Gomar jest bardzo szeroka, w związku z czym każdy miłośnik owoców, z łatwością znajdzie wśród niej coś dla siebie. Pośród dżemów, powideł i konfitur można wybierać od smaków polskiego lata, stawiając na dżem z malin, truskawek czy owoców leśnych, poprzez egzotyczne nuty dżemu z ananasów lub dżemu z kiwi i agrestu, aż po jesienne powidła śliwkowe i dżem z żurawiny.

Propozycje podania w deserach

Dżemy, konfitury i powidła marki GOMAR świetnie sprawdzą się jako dodatek do deserów, na słodkie śniadanie czy obiad oraz w napojach. Owocowe przetwory znajdują swoje zastosowanie jako:

  • warstwa do przełożenia tortu, ciasta lub biszkoptu – np. dżemy z nutami kwasowości jak dżem z porzeczek czy wiśni doskonale przełamują słodkie, ciężkie smaki tortów i kremów czekoladowych
  • nadzienie do pączków i drożdżówek
  • wypełnienie naleśników, smarowidło pancake’ów
  • smarowidło na kanapkę, chlebek bananowy – wypróbuj np. kultowej amerykańskiej kanapki peanut butter & jelly, wystarczy, że kromkę świeżego chleba wysmarujesz masłem orzechowym, a na wierzch dodasz dowolny smak dżemu od GOMAR
  • dodatek do gofrów, omletów, owsianek
  • dodatek do mini deserków na bazie jogurtów czy lodów
  • aromat i słodzik do herbat – np. łyżeczka dżemu z malin dodana do czarnej herbaty nada jej pysznego, owocowego smaku, idealne połączenie na zimowe wieczory!

Wybierając przetwory owocowe marki GOMAR możesz mieć pewność, że stawiasz na najwyższą jakość na każdym etapie produkcji.